reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarské HALÁSZLÉ

Potřebujeme:

  • 750 g masa sladkovodních ryb
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci oleje
  • 50 g uzené slaniny
  • 2 bílé (zelené) paprikové lusky
  • 1 větší rajče
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 1 chilli papričku
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • mletý černý pepř
  • sůl

Rybí maso povaříme asi 10 minut v malém množství vody či zeleninového vývaru a vína společně s bobkovým listem a novým kořením. Maso scedíme a necháme chladnout. V jiném hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme půlkolečka cibule, zasypeme polovinou mleté papriky, vsypeme proužky bílé papriky, osminky rajčete, chilli papričku, zalijeme částí rybího vývaru a zvolna vaříme čtvrt hodiny. Vychladlé rybí maso dáme také do hrnce, dolijeme rybím vývarem a táhneme dál 35 minut. Nevaříme zprudka, maso by se rozpadlo a rozvařilo! Dochutíme pepřem a solí, česnekem a na úplný závěr posypeme mastný povrch polévky kvalitní maďarskou mletou paprikou. Polévka zázračně zčervená! K polévce se podává bílé pečivo.

Zdroj: Maďarské HALÁSZLÉ; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/madarske-halaszle.html [On-line 15.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.