Potřebujeme:
- 750 g masa sladkovodních ryb
- 1 cibuli
- 1 lžíci oleje
- 50 g uzené slaniny
- 2 bílé (zelené) paprikové lusky
- 1 větší rajče
- 1 stroužek česneku
- 1 dl bílého vína
- 1 lžíci sladké mleté papriky
- 1 chilli papričku
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- mletý černý pepř
- sůl
Rybí maso povaříme asi 10 minut v malém množství vody či zeleninového vývaru a vína společně s bobkovým listem a novým kořením. Maso scedíme a necháme chladnout. V jiném hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme půlkolečka cibule, zasypeme polovinou mleté papriky, vsypeme proužky bílé papriky, osminky rajčete, chilli papričku, zalijeme částí rybího vývaru a zvolna vaříme čtvrt hodiny. Vychladlé rybí maso dáme také do hrnce, dolijeme rybím vývarem a táhneme dál 35 minut. Nevaříme zprudka, maso by se rozpadlo a rozvařilo! Dochutíme pepřem a solí, česnekem a na úplný závěr posypeme mastný povrch polévky kvalitní maďarskou mletou paprikou. Polévka zázračně zčervená! K polévce se podává bílé pečivo.
Zdroj: Maďarské HALÁSZLÉ; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/madarske-halaszle.html [On-line 15.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář