Ingredience
- kuřecí prsní řízky 750 g
- šunka od kosti 300 g
- eidam na plátky 200 g
- eidam vcelku na strouhání 250 g
- vejce 3 kusy
- sůl dle potřeby 1 špetka
- strouhanka na obalení 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
na šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
- slanina vcelku 200 g
- zelená petržel 1 snítka
- olej 1 lžíce
- sůl 1 špetka
1. Kuřecí prsa očistíme a podélně nařízneme, rozevřeme a rozklepeme. Osolíme je lehce z obou stran. Položíme na ně plátek šunky a sýra, přeložíme zpět napůl, okraje opatrně rozklepeme, případně zpevníme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme pomalu asi deset minut ve vyšší vrstvě oleje nebo fritovacím hrnci. Do misky si najemno nastrouháme eidam. Až bude kapsa osmažená dozlatova, tak ji a talíři rozřízneme napůl a posypeme nastrouhaným sýrem.
2. Na šťouchané brambory si necháme uvařit doměkka kostky propraných brambor doměkka. Cibuli si nakrájíme najemno, slaninu na kostičky. Na pánvi si na oleji usmažíme cibuli mírně dozlatova, potom přidáme slaninu. Brambory rozšťoucháme, přidáme nasekanou petržel, sůl, slaninu s cibulí a vše pečlivě promícháme.
3. Pokrm ozdobíme cherry rajčátky s tymiánem a k jídlu můžeme podávat domácí tatarskou omáčku a česnekový dip.
Zdroj: Maďarský Cordon Bleu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarsky-cordon-bleu [On-line 09.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář