reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Madráské kuře zalité omáčkou z Tamilnádu, podávané s klasickým pulaem a okurkovou raitou

  • 670 g kuřecích prsou bez kůže
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mleté pískavice (koření – řecké seno)
  • 1/2 lžičky mletého fenyklu
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička rozdrceného česneku
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 350–400 ml vody,
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 4 lístky kari
  • sůl

Kuřecí prsa pokrájíme na kostky. V misce smícháme rajčatový protlak, citronovou šťávu, pískavici, fenykl, zázvor, mletý koriandr, chilli, česnek, kurkumu, sůl a vodu. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a lístky kari. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Přilijeme směs protlaku s kořením a důkladně zamícháme. Zmírníme plamen a vaříme 8 až 10 minut.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/indicka-polevka-v-barve-zapadajiciho-slunce

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.