Ingredience
- francouzská kachní prsa 700 g
- máslo 250 špetek
- kmín 1 dávka
- brambory 1 kg
- sádlo 100 g
- větší cibule 2 kusy
- moravská slanina 150 g
- větší mrkev 2 kusy
- větší petržel 2 kusy
- celer 1 kus
- smetana 150 ml
- máslo 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kachní prsa omyjeme, nasolíme, opepříme, okmínujeme (nejlépe den předem) a dáme na máslem vymaštěný plech. Pečeme asi hodinu na 150 stupních.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme na sádle opraženou cibulku se slaninou.Vše promícháme šťouchadlem.Naplníme do mističky, vyklopíme na plech a tyto „bábovičky“ zapečeme krátce v troubě, aby se navrchu vytvořila krustička.
3. Zatímco se vaří brambory a peče kachna, uděláme si přeliv na kachní prsa. Ve vodě uvaříme mrkev, petržel a celer doměkka, zeleninu rozmixujeme s máslem a smetanou, popřípadě zředíme vývarem do hustší, ale stále polotekuté konzistence.
Zdroj: Magret de canard; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/magret-de-canard [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář