reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Magret de canard

Ingredience

  • francouzská kachní prsa 700 g
  • máslo 250 špetek
  • kmín 1 dávka
  • brambory 1 kg
  • sádlo 100 g
  • větší cibule 2 kusy
  • moravská slanina 150 g
  • větší mrkev 2 kusy
  • větší petržel 2 kusy
  • celer 1 kus
  • smetana 150 ml
  • máslo 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Kachní prsa omyjeme, nasolíme, opepříme, okmínujeme (nejlépe den předem) a dáme na máslem vymaštěný plech. Pečeme asi hodinu na 150 stupních.

2. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme na sádle opraženou cibulku se slaninou.Vše promícháme šťouchadlem.Naplníme do mističky, vyklopíme na plech a tyto „bábovičky“ zapečeme krátce v troubě, aby se navrchu vytvořila krustička.

3. Zatímco se vaří brambory a peče kachna, uděláme si přeliv na kachní prsa. Ve vodě uvaříme mrkev, petržel a celer doměkka, zeleninu rozmixujeme s máslem a smetanou, popřípadě zředíme vývarem do hustší, ale stále polotekuté konzistence.

Zdroj: Magret de canard; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/magret-de-canard [On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.