na cca 40 ks
Těsto
- 90 g bílků
- 25 g krupicového cukru
- 200 g moučkového cukru
- 110 g mandlové mouky
Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, do kterého vmícháme předem přesátý moučkový cukr a mandlovou mouku.
Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem tvary piškotů a necháme minimálně 10 minut zaschnout.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 140 °C asi 26 minut. Makronky jsou pečené, když se nelepí k papíru. Necháme zchladnout a plníme krémem.
Krém
- 250 ml smetany
- 375 g čokolády na vaření
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu. Po důkladném vychlazení našleháme a slepujeme makronky.
Zdroj: Makaronky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1690-makaronky/ [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář