reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazovaná mrkev s lískovými ořechy a křenovou panna cottou

Suroviny:

  • 500 g středně velké mrkve s natí
  • voda
  • sůl
  • 80 g másla
  • 30 g lískových oříšků
  • špetka cukru
  • muškátový oříšek

Mrkev očistíme, ponecháme na ni část zelené natě (3 cm) a uvaříme ji na skus v osolené vodě a ihned zchladíme, osušíme a opečeme na másle, zasypeme cukrem, promícháme s oříšky, dochutíme muškátovým oříškem. Podáváme s křenovou panna cottou.

Křenová panna cotta

  • 2 plátky želatiny
  • 100 ml vody na namočení želatiny
  • 300 g 33% smetany
  • sůl
  • čerstvý křen

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Smetanu vlijeme do rendlíku, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, zahřejeme, vmícháme nabobtnalou želatinu, nevaříme!!!. Jakmile se želatina rozpustí, nalijeme smetanu do misky a necháme ztuhnout a vychladit. Při podávání vykrajujeme z panna cotty noky a podáváme k mrkvi.

Zdroj: Glazovaná mrkev s lískovými ořechy a křenovou panna cottou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1689-glazovana-mrkev-s-liskovymi-orechy-a-krenovou-panna-cottou/  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.