reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní rizoto s hráškem, chřestem, rukolou a bylinkami

Suroviny:

  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 320 g rýže arborio nebo carnaroli,
  • 200 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • voda podle potřeby
  • 1 snítka tymiánu
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g bílého chřestu
  • 50 g hráškových lusků
  • 50 g kuliček hrášku
  • 2 jarní cibulky
  • 1 snítka majoránky
  • 60 ml smetany 33%
  • 50 g parmazánu
  • 100 g rukoly
  • mletý pepř
  • sůl

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji dorůžova, vmícháme rýži, osmahneme, přidáme snítky tymiánu, podlijeme vínem, za průběžného míchání necháme odvařit, postupně přiléváme vývar. Vždy, když se vyvaří, dolijeme a takto pokračujeme, až je rýže měkká na skus.

Na másle opečeme nakrájenou zeleninu, vmícháme majoránku, zastříkneme vínem, necháme odvařit, zjemníme smetanou a vše vmícháme k rýži spolu s rukolou a strouhaným parmazánem. Navrch naservírovaného rizota sypeme ještě trochu parmazánu.

Zdroj: Jarní rizoto s hráškem, chřestem, rukolou a bylinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1688-jarni-rizoto-s-hraskem-chrestem-rukolou-a-bylinkami/  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.