reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

MAKRELA S TŘEŠŇOVÝM SALÁTEM A PEČENOU ŘEPOU

  • filety z čerstvé makrely
  • hrubozrnná mořská sůl a třtinový cukr (poměr 1 : 1)

Sůl smícháme s cukrem a filety makrely touto směsí na straně bez kůže zasypeme na 10−15 minut. Poté filety opláchneme, osušíme a dočistíme (zbytky kůstek). Makrelu nakrájíme na tenké proužky, v míse zakápneme olivovým olejem a necháme zakryté odležet.

Těsně před podáváním rybu opečeme na pánvi (nebo můžeme „ogrilovat“ letlampou). Podáváme s třešňovým salátem a pečenou řepou.

Salát

  • šálek třešní
  • 2 mladé cibulky
  • snítka thajské bazalky
  • 2 lžíce bílého balsamikového octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • sůl

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky, cibulky nakrájíme na jemná kolečka.

V míse smícháme s lístky bazalky, balsamikovým octem, olivovým olejem a zázvorem, trochu osolíme.

 Příloha z řepy

  • žlutá a červená řepa

Řepu pečeme na hrubozrnné mořské soli při teplotě 160 °C 45 minut, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky silné 3−4 mm.

Na talíř servírujeme plátky řepy, rybu a třešňový salát, lehce zakápneme balsamikovým krémem a ozdobíme lístky bazalky.

Zdroj: MAKRELA S TŘEŠŇOVÝM SALÁTEM A PEČENOU ŘEPOU; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1465-makrela-s-tresnovym-salatem-a-pecenou-repou/ [On-line 6.8.2014]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.