reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Malinová dobrota

  • 15 dkg másla
  • 15 dkg pískového cukru
  • 4 žloutky
  • lžička vanilkového cukru
  • trochu nastrouhané citrónové kůry
  • 4 bílky
  • 15 dkg hrubé mouky
  • mouka a tuk na vymazání formy
  • 30 dkg čerstvých jahod

Náplň:

  • tuhý sníh ušlehaný ze 2 bílků
  • 5 dkg cukru
  • l kostka tvarohu
  • 2 žloutky

Máslo a cukr utřeme do pěny, pak přidáme žloutky, vanilkový cukr, citrónovou kůru a znovu ještě asi 6 minut třeme. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou a lehce promícháme vařečkou. Hotové těsto rozetřeme na plech potřený tukem a posypaný moukou (nebo do dortové formy) a ve středně horké troubě upečeme koláč dorůžova. Pak potřeme náplní z ušlehaného tvarohu, cukru a žloutků smíchaných v poslední fázi se sněhem z bílků. Zasypeme čerstvými malinami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.