- 15 dkg másla
- 15 dkg pískového cukru
- 4 žloutky
- lžička vanilkového cukru
- trochu nastrouhané citrónové kůry
- 4 bílky
- 15 dkg hrubé mouky
- mouka a tuk na vymazání formy
- 30 dkg čerstvých jahod
Náplň:
- tuhý sníh ušlehaný ze 2 bílků
- 5 dkg cukru
- l kostka tvarohu
- 2 žloutky
Máslo a cukr utřeme do pěny, pak přidáme žloutky, vanilkový cukr, citrónovou kůru a znovu ještě asi 6 minut třeme. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou a lehce promícháme vařečkou. Hotové těsto rozetřeme na plech potřený tukem a posypaný moukou (nebo do dortové formy) a ve středně horké troubě upečeme koláč dorůžova. Pak potřeme náplní z ušlehaného tvarohu, cukru a žloutků smíchaných v poslední fázi se sněhem z bílků. Zasypeme čerstvými malinami.
Poslední tip, trik či komentář