4 porce
- 50 dkg vanilkové zmrzliny
- 1 balení hotového piškotového základu
- 8 celých vajíček
- 15 dkg krystalového cukru
- 10 dkg krájených mandlí
- 1 dl 40procentního alkoholu
Z vaječných bílků smíchaných s cukrem ušleháme tuhý sníh.
Z piškotového plátu vykrojíme čtyři trojúhelníky na osobu. Jeden ze čtyř trojúhelníků podložíme pergamenem na pečení a naklademe na něj kopečky zmrzliny. Ze zbylých tří piškotových trojúhelníků vytvoříme kolem zmrzliny pyramidu a vzniklý jehlan pokryjeme ušlehaným sněhem. Posypeme mandlemi, které jsme si předem upražili, a na vrcholek každé pyramidy posadíme polovinu vaječné skořápky. Vložíme do předehřáté trouby, kde se nám omeleta s překvapením při teplotě 200-220 °C za pár minut upeče.
Alkoholt zahřejeme na přibližně 50 °C a nalijeme jej do skořápek na vrcholcích jednotlivých jehlanů. Opatrně jej zapálíme, načež uchopíme skořápku a rychlým pohybem ji převrátíme tak, aby se alkohol rozlil po vnější sněhové vrstvě pyramidy, posypané mandlemi.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3761
Poslední tip, trik či komentář