Na 4 porce potřebujeme:
- dortová forma průměr 16 cm
Korpus:
- 3 vejce,
- 80 g krupicového cukru,
- 100 g hladké mouky
Náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání,
- 20 g kakaa,
- 50 g krupicového cukru,
- 100 g malinového džemu,
- 100 g mražených malin,
- 50 ml griotky
Dohotovení:
- 200 g marcipánové hmoty,
- čokoládové hoblinky
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak za stálého šlehání přidáme žloutky a došleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.
Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně. 300 ml smetany svaříme s 30 g cukru a kakaem. Necháme do druhého dne v chladničce odležet. Kakovou smetanu vyšleháme. Vyšleháme bílou smetanu se zbylým cukrem.
Korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní korpus potřeme džemem a polovinou kakaové smetany. Zaklopíme druhou částí korpusu. Na ní dáme vrstvu malin, pokapeme griotkou, potřeme zbytkem kakaové smetany a zaklopíme zbylým korpusem. Povrch potřeme bílou šlehačkou. Rozválíme marcipánovou hmotu a dort jí potáhneme. Povrch dozdobíme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/marcipanovy-dortik-4-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář