reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marcipánový dortík

Na 4 porce potřebujeme:

  • dortová forma průměr 16 cm

Korpus:

  • 3 vejce,
  • 80 g krupicového cukru,
  • 100 g hladké mouky

Náplň:

  • 500 ml smetany ke šlehání,
  • 20 g kakaa,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 100 g malinového džemu,
  • 100 g mražených malin,
  • 50 ml griotky

Dohotovení:

  • 200 g marcipánové hmoty,
  • čokoládové hoblinky

Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Pak za stálého šlehání přidáme žloutky a došleháme do husté pěny. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto naplníme do dortové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.

Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, pak vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně. 300 ml smetany svaříme s 30 g cukru a kakaem. Necháme do druhého dne v chladničce odležet. Kakovou smetanu vyšleháme. Vyšleháme bílou smetanu se zbylým cukrem.

Korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní korpus potřeme džemem a polovinou kakaové smetany. Zaklopíme druhou částí korpusu. Na ní dáme vrstvu malin, pokapeme griotkou, potřeme zbytkem kakaové smetany a zaklopíme zbylým korpusem. Povrch potřeme bílou šlehačkou. Rozválíme marcipánovou hmotu a dort jí potáhneme. Povrch dozdobíme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/marcipanovy-dortik-4-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.