Ingredience
- menší cuketa 1 kus
- polotučný tvaroh 150 g
- lučina 50 g
- sušená rajčata 30 g
- restované piniové oříšky 10 g
- citronová šťáva 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- lístky bazalky 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- cherry rajčátka 1 dávka
- bageta 1 kus
1. Omytou cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky a marinujeme je v olivovém oleji, citronové šťávě a pepři.
2. V misce smícháme tvaroh s Lučinou, ochutíme bazalkou, sekanými sušenými rajčaty a piniovými semínky (můžeme nahradit slunečnicovými).
3. Na každý plátek natřeme tenkou vrstvu sýra a zamotáme do roliček. Doplnit můžeme třešňovými rajčátky nakrájenými na půlky. Posolené a lehce pokapané olivovým olejem vložíme do trouby a pečeme čtyřicet minut na sto stupňů.
4. Na talíři podáváme tři kusy jednohubek, které doplníme plátky bagetky. Můžeme zapéct v troubě s rajčátky a podávat jako chlebové chipsy.
Zdroj: Marinovaná cuketa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-cuketa [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář