reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone

Ingredience

  • olivový olej 2 lžíce
  • tyrolský špek 250 g
  • česnek 4 stroužky
  • mrkev 1 kus
  • cibule 1 kus
  • menší bulva fenyklu 1 kus
  • malá cuketa 1 kus
  • drcená rajčata 2 konzervy
  • kuřecí vývar 1500 ml
  • těstoviny 150 g
  • čtvrt kapusty 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • tymián 2 snítky
  • bazalkové pesto 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka

V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni na něm asi tři minuty opékáme nakrájený špek. Přidáme česnek, mrkev, cibuli, fenykl, fazolové lusky a cuketu – vše nakrájené nadrobno. Přidáme bobkový list a tymián a dále opékáme, dokud zelenina nezačne chytat barvu (asi sedm minut). Vmícháme protlak, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Ke konci přidáme kapustu (zelí), taktéž jemně nakrájenou. Polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pár kusy těstovin, které uvaříme zvlášť. Až v talíři zakápneme polévku pestem.

Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-4  [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.