reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pravá italská pizza

Ingredience
těsto:

  • hladká mouka na pizzu 1 kg
  • droždí 42 g
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • olivový olej 100 ml
  • ocet 2 lžíce
  • mléko 200 ml
  • voda 200 ml

rajčatové sugo:

  • drcená rajčata/ protlak (ideálně bio) 11 kusů
  • lístky čerstvého oregana 1 dávka
  • česnek 3 stroužky
  • olivy 1 dávka
  • žampiony 3 kusy
  • sůl 2 lžičky
  • koření na pizzu 1 špetka

1. Na kynuté těsto do mísy nasypeme mouku a posolíme. Doprostřed rozdrobíme droždí, které pocukrujeme.

2. Do půllitrové sklenice nalijeme olej, ocet a dolijeme stejný díl vody a mléka. Sklenici vlijeme do mísy s moukou a dlouze zpracováváme těsto. Uděláme osm až deset bochánků a necháme je kynout hodinu a půl na teplém místě.

3. Připravíme rajčatové sugo. Všechny ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem. Z těsta vyválíme kruhové pláty milimetr vysoké, které potřeme rajčatovým protlakem a poklademe ingrediencemi dle libosti. Zeleninou, žampiony, masem, uzeninou, mozzarellou apod. V peci na pizzu pečeme přibližně tři minuty na 300 stupňů, v troubě na maximum (asi deset minut). Hlídáme, aby se pizza nespálila.

Zdroj: Pravá italská pizza; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prava-italska-pizza [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.