reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

MARINOVANÁ KRKOVIČKA A VEPŘOVÝ BOK

Suroviny:

  • na vepřovou krkovici:
  • vepřová krkovice
  • 1 dcl vína
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • olej
  • hrubozrnná sůl
  • sůl
  • pepř

na vepřový bůček:

  • vepřový bůček
  • černé pivo
  • rajčatový protlak
  • hořčice
  • sójová omáčka
  • chilli paprička
  • hrubozrnná sůl

Krkovičku opepřte a osolte z obou stran. Připravte si marinádu: do pekáčku nalijte bílé víno, přidejte nakrájenou červenou cibuli, nasekaný česnek, olej a čerstvý tymián.

Pak vložte krkovičku, promíchejte a nechte marinovat.

Teď si připavte bůček: maso trochu naklepejte a opepřete. Na marinádu budete potřebovat: sójovou omáčku, rajčatový protlak, hořčici, černé pivo a nakrájenou chilli papričku. Spojte, vložte bůček a promíchejte.

Masa dejte na chvíli do lednice a nechte marinovat. Gril potřete špekem, vložte maso a přiklopte. Zbylou marinádu dejte na pánvičku, vložte na gril a nechte vyvařit. Do druhé pánvičky přesypte zbytek cibule a také dejte na gril. Chvílemi promíchejte. Bůček ještě jednou potřete marinádou, nandejte na talíř a posypte hrubozrnnou solí.

Krkovici vyndejte, také posypte solí a podávejte s vypečenou cibulí.

Zdroj: MARINOVANÁ KRKOVIČKA A VEPŘOVÝ BOK; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-premiery-iii-rady-rozpal-sefe-cely-1-dil-online [On-line 02.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.