Ingredience
- 4 koule mozzarelly
- 1 kelímek kysané smetany
- 1 limetka
- 1 svazek oregana
- 2 chilli papričky
- 4 lžíce olivového oleje
- Pepř
- Sůl
Mozzarellu si nejdříve nakrájejte na plátky. Ty pak rozložte na mísu tak, aby se moc nepřekrývaly, potřete zakysanou smetanou a posypte solí a pepřem.
Z limetky ostrouhejte pouze zelenou kůru a posypte mozzarellu. Dále z limetky vymačkejte polovinu šťávy a nalijte na sýr. Přisypte lístky oregana a nakrájené chilli papričky a pokapejte olivovým olejem.
Při podávání si pokrm můžete dochutit zbylou limetkovou šťávu.
Zdroj: Marinovaná mozzarella v kysané smetaně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2620-marinovana-mozzarella-v-kysane-smetane/ [On-line 14.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář