Ingredience
- vepřová panenka 2 kusy
- mozzarella 1 kus
- baby špenát 1 balení
- brambory 800 g
marináda:
- olej 1 dávka
- kečup 1 dávka
- hořčice 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
dresink:
- zakysaná smetana 1 kus
- kečup dle chuti 1 dávka
- kyselé okurka 5 kusů
- naložená cibulka 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
1. Z šálu panenky si nožem uděláme plát. Všechny ingredience na marinádu smícháme a maso tím potřeme. Poklademe je špenátovými listy a plátky mozzarelly. Je důležité, aby sýr nevytekl. Proto roládu pečlivě zavineme a pomocí provázku zamotáme a necháme uležet ve zbylé marinádě. Zprudka osmahneme a pak pečeme na 170 stupňů asi dvacet minut. Roládu nakrájíme na porce.
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Promícháme je s olejem, solí a pepřem a pečeme v troubě na 170 stupňů 25 minut, možná i déle.
3. Dresink. Zakysanou smetanu smícháme s kečupem, přidáme najemno nakrájené okurky a cibulky, osolíme a opepříme a podáváme k masu a příloze.
Zdroj: Marinovaná roláda z panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-rolada-z-panenky [On-line 14.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář