- 1 kg kuřecích stehen bez kosti
30 g čerstvého zázvoru
30 g česneku
60 ml mirinu
120 ml sojové omáčky
30 g sezamového oleje
pepř
chilli
200 g škrobu na asijské pokrmy
2 vejce
na salát:
- ledový salát
limeta
rybí omáčka
sezamový olej
cukr
sůl
Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády z nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku, mirinu, sojové omáčky, sezamového oleje a trochy pepře a chilli. Po několika hodinách vmícháme ještě vejce a škrob, necháme deset minut odležet a osmažíme na rozehřátém oleji. A malý tip na závěr: pokud budeme maso podávat na ledovém salátu, který zakápneme dresinkem z trochy limetové šťávy, rybí omáčky, sezamového oleje, cukru a špetky soli, bude výsledný pokrm naprosto dokonalý. Zejména, když jako přílohu naservírujeme jasmínovou rýži.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/427-marinovane-kureci-kousky-tori-karaage/
Poslední tip, trik či komentář