reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované kuřecí kousky tori karaage

  • 1 kg kuřecích stehen bez kosti
    30 g čerstvého zázvoru
    30 g česneku
    60 ml mirinu
    120 ml sojové omáčky
    30 g sezamového oleje
    pepř
    chilli
    200 g škrobu na asijské pokrmy
    2 vejce

na salát:

  • ledový salát
    limeta
    rybí omáčka
    sezamový olej
    cukr
    sůl

Maso nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády z nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku, mirinu, sojové omáčky, sezamového oleje a trochy pepře a chilli. Po několika hodinách vmícháme ještě vejce a škrob, necháme deset minut odležet a osmažíme na rozehřátém oleji. A malý tip na závěr: pokud budeme maso podávat na ledovém salátu, který zakápneme dresinkem z trochy limetové šťávy, rybí omáčky, sezamového oleje, cukru a špetky soli, bude výsledný pokrm naprosto dokonalý. Zejména, když jako přílohu naservírujeme jasmínovou rýži.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/427-marinovane-kureci-kousky-tori-karaage/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.