Potřebujeme:
- 2 vepřové ledvinky
- 100 g černé houby
- 150 ml čínského vína
- 3 lžíce sójové omáčky světlé
- 2 lžíce oleje
- 1 lžičku cukru
- 1 lžíci vinného octa
- 1 lžičku červeného oleje
- 10 kuliček černého pepře
- 10 kuliček sečuánského pepře
- bílý pepř mletý
- pórek
Černou houbu namočíme a poté nakrájíme na proužky. Odblaněné, důkladně očištěné a proprané ledvinky nakrájíme na velmi tenké plátky. Vložíme je do čínského vína a necháme minimálně hodinu marinovat a odkrvovat. Pak slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a spaříme horkou vodou spolu s kuličkami černého pepře. Plátky ledvinek necháme okapat a vychladnout, vyjmeme pepř a postup se spařováním ještě jednou opakujeme. Po druhém spaření je necháme okapat a vložíme je do marinády, kterou jsme si připravili ze sójové omáčky, oleje, octa, vína, červeného oleje, cukru, sečuánského pepře a najemno nakrájeného pórku. Promícháme a dáme marinovat do lednice do druhého dne.
Zdroj: Marinované ledvinky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-marinovane-ledvinky-3-4-2015.html [On-line 08.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář