reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované ledvinky

Potřebujeme:

  • 2 vepřové ledvinky
  • 100 g černé houby
  • 150 ml čínského vína
  • 3 lžíce sójové omáčky světlé
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžíci vinného octa
  • 1 lžičku červeného oleje
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček sečuánského pepře
  • bílý pepř mletý
  • pórek

Černou houbu namočíme a poté nakrájíme na proužky. Odblaněné, důkladně očištěné a proprané ledvinky nakrájíme na velmi tenké plátky. Vložíme je do čínského vína a necháme minimálně hodinu marinovat a odkrvovat. Pak slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a spaříme horkou vodou spolu s kuličkami černého pepře. Plátky ledvinek necháme okapat a vychladnout, vyjmeme pepř a postup se spařováním ještě jednou opakujeme. Po druhém spaření je necháme okapat a vložíme je do marinády, kterou jsme si připravili ze sójové omáčky, oleje, octa, vína, červeného oleje, cukru, sečuánského pepře a najemno nakrájeného pórku. Promícháme a dáme marinovat do lednice do druhého dne.

Zdroj: Marinované ledvinky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-marinovane-ledvinky-3-4-2015.html [On-line 08.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.