reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem 20. 6. 2011

  • sůl 1 špetka
    citronová kůra 1 dávka
    králičí stehna 4 kusy
    dijonská hořčice 20 ml
    citronová šťáva 1 dávka
    pepř černý mletý 1 špetka
    rozmarýn 5 snítek
    tymián čerstvý 5 snítek
    česnek 2 stroužky
    olivový olej 80 ml
    slanina 50 g
    bílé víno 150 ml

Připravte si:

4 králičí stehna, 50 g slaniny, špetku soli, pár snítek čerstvého rozmarýnu,

na marinádu:

80 ml olivového oleje, čerstvě vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu, 20 ml dijonské hořčice, 150 ml bílého vína, špetku čerstvě namletého černého pepře, 2 stroužky česneku, oloupané a utřené, pár snítek čerstvého tymiánu

Pusťte se do toho:

1. Králičí stehna omyjte pod studenou vodou. Osušte je papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.

2. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku.

3. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka.

4. Maso přikryjte mikrotenovu fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.

5. Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve opečte maso ve střední části grilu a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud není propečené. Počítejte tak s 20 minutami grilování.

6. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5-10 minut stát. Králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/marinovany-grilovany-kralik-s-rozmarynem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.