reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný kapr se zeleninou

4 porce

  • 40 dkg filé z kapra
  • 4 vajíčka
  • 15 dkg mouky
  • 20 dkg strouhanky
  • 2 svazečky petržele
  • 2 svazečky kopru
  • 4 citrony
  • 2 celé cibule
  • 5 celerových natí
  • 5 dkg černých oliv
  • ½ hlavičky česneku
  • 1 celá mrkev
  • 1 hlíza celeru
  • radicchio
  • třešňová rajčátka
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • cukr
  • obilné klíčky
  • olej

Do kapřího filé uděláme zářezy a osolíme je, načež rybí maso nakrájíme na řízky o síle jednoho prstu. Obalíme je a v hojném možství oleje opečeme pěkně do křupava.

Zeleninu nakrájíme na nudličky a spaříme. Použijeme k tomu vřelou vodu, do které jsme předem nasypali sůl, pepř, bobkový list, rozmarýn a cukr.

Ke spařené zelenině přidáme citronovou šťávu, do které jsme přimíchali jemně nasekaný kopr a petrželku, vše nalijeme na smaženou rybu a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Z listů salátu radicchio vytvarujeme kalich, do kterého pak klademe střídavě po vrstvách zeleninu a rybí maso. Před podáváním ozdobíme třešňovými rajčátky, plátky citronu, olivami a obilnými klíčky.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3742

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.