reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný králík na chorvatský způsob

Potřebujeme:

  • 2 stehna králíka,
  • slaninu,
  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • ¼ celeru,
  • 2 javorové listy,
  • 2 stroužky česneku,
  • portské víno,
  • rozmarýn,
  • olivový olej,
  • vodu, sůl, pepř

Na marinádu:

  • 3 díly vinného octa,
  • 2 díly vody

Na noky:

  • 400 g vařených brambor,
  • 4 lžíce hrubé mouky,
  • 4 lžíce polohrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • 1 lžičku bramborového škrobu,
  • parmazán,
  • sůl

Králíka naložíme do marinády a necháme přes noc marinovat. Druhý den vyndáme, našpikujeme mrkví, cibulí a špekem.

Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, navrch položíme králíka a koření. Osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, portským vínem a dusíme 10 minut. Přidáme česnek, podlijeme vodou a dáme do trouby na 180 °C na 1,5 hodiny. Králíka vyndáme a šťávu rozmixujeme.

Jako přílohu podáváme noky: Brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku, parmazán a škrob. Vypracujeme těsto, vyválíme válečky a nakrájíme špalíčky. Vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru.

Zdroj: Marinovaný králík na chorvatský způsob; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/marinovany-kralik-na-chorvatsky-zpusob.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.