Potřebujeme:
- 200 g lososa
- 2 ks fenyklu
- 1 pomeranč
- 2 limetky
- 100 ml panenského olivového oleje
- 2 lžíce japonské sójové omáčky
- 2 lžíce světlého balsamikového nebo vinného octa
- rukolu nebo polníček
- čerstvě umletý pepř, sůl
Pomeranč a limetky vymačkáme a smícháme s olejem a sójovou omáčkou. Fenykl nastrouháme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talíř. Postříkáme marinádou a necháme 5 minut marinovat. Při podávání zdobíme lístky salátu.
Zdroj: Marinovaný losos s fenyklem; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/marinovany-losos-s-fenyklem-23-4.html [On-line 24.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář