Ingredience
- 1 kg krkovice
Na marinádu:
- olej
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- česnek
- pepř
- chilli
- zázvor
- kečup
Na zapečené brambory:
- 1 kg brambor
- směs sušených bylinek
- 500 g eidamu
- 500 ml smetany
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř
Na lehký zeleninový salát:
- 1 balení rukoly
- 1 balení cherry rajčátek
- panenský olivový olej
- lžička citronové šťávy
- sůl a pepř
- špetka mletého cukru
Z vyjmenovaných surovin si připravíme marinádu a naložíme si naporcované maso – nejlépe přes noc. Marinované vepřové steaky orestujeme na rozpálené pánvi, poté vložíme do pekáče a dopékáme ještě asi 25 minut při 180 stupních, dokud není maso měkké.
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka. Do pekáče vymazaného máslem dáme vrstvu brambor, osolíme a opepříme, posypeme bylinkami a nastrouhaným sýrem. Na tuto vrstvu dáme druhou a stejnou vrstvu z brambor atd. a postup opakujeme do vyčerpání surovin. Nakonec vše zalijeme smetanou, dáme do trouby a zapékáme necelou půlhodinu při 180 stupních.
Na salát omyjeme zeleninu, rukolu natrháme do mísy, přidáme pokrájená rajčátka, salát zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, přidáme cukr podle chuti, sůl a pepř. Necháme v chladu rozležet.
Zdroj: Marinovaný steak z krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovany-steak-z-krkovice [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář