reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaný steak z krkovice

Ingredience

  • 1 kg krkovice

Na marinádu:

  • olej
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • česnek
  • pepř
  • chilli
  • zázvor
  • kečup

Na zapečené brambory:

  • 1 kg brambor
  • směs sušených bylinek
  • 500 g eidamu
  • 500 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř

Na lehký zeleninový salát:

  • 1 balení rukoly
  • 1 balení cherry rajčátek
  • panenský olivový olej
  • lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • špetka mletého cukru

Z vyjmenovaných surovin si připravíme marinádu a naložíme si naporcované maso – nejlépe přes noc. Marinované vepřové steaky orestujeme na rozpálené pánvi, poté vložíme do pekáče a dopékáme ještě asi 25 minut při 180 stupních, dokud není maso měkké.
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenká kolečka. Do pekáče vymazaného máslem dáme vrstvu brambor, osolíme a opepříme, posypeme bylinkami a nastrouhaným sýrem. Na tuto vrstvu dáme druhou a stejnou vrstvu z brambor atd. a postup opakujeme do vyčerpání surovin. Nakonec vše zalijeme smetanou, dáme do trouby a zapékáme necelou půlhodinu při 180 stupních.
Na salát omyjeme zeleninu, rukolu natrháme do mísy, přidáme pokrájená rajčátka, salát zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, přidáme cukr podle chuti, sůl a pepř. Necháme v chladu rozležet.

Zdroj: Marinovaný steak z krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovany-steak-z-krkovice [On-line 02.03.2013]

 

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


osm − 7 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.