Ingredience
- 800 g jehněčího hrudí
- Sůl
- Pepř
- 5 stroužků česnek
- Římský kmín
- Rozmarýn
- Tymián
- Máslo
- Olej
- 300 g špenátu
- 200 g žampionů
- 100 g šalotek
Do hmoždíře dejte česnek, rozmarýn, sušený tymián a římský kmín, přilijte olej a vše rozetřete na pastu. Špenát poduste na másle tak, aby pustil přebytečnou vodu, a žampiony orestujte.
V plátu jehněčího udělejte kapsu, vložte do ní špenát a žampiony a sepněte ji jehlou. Maso potřete připravenou pastou.
Kapsu pečte společně se šalotkou a česnekem 2 hodiny zakrytou alobalem v troubě rozehřáté na 180 °C, na dalších 30 minut alobal sundejte.
Doporučujeme podávat s na másle restovanou brokolicí se studenou tomatovou omáčkou.
Zdroj: Marocké plněné hrudí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2626-marocke-plnene-hrudi/ [On-line 16.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář