- 0,5 kg kuřecího masa
- 0,5 kg vepřového masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžíce kečupu
- 200 g žampionů
- 1 balení paprik (trikolora)
- 1 kostka Masoxu
Na pánvi prudce opečeme směs masa nakrájeného na kostky, přidáme pokrájenou zeleninu s kečupem, opečeme, zalijeme vývarem z kostky a na závěr smetanou. Zahustíme zásmažkou (moukou rozmíchanou ve vodě).
Plzeňský vošouch (bramborák)
- 1 kg brambor
- 5 lžic hladké mouky
- lžíce majoránky
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
Brambory oloupeme, rozmixujeme, přidáme vejce, mléko, česnek, majoránku, pepř a sůl. Vše promícháme do těsta. Poté opečeme placky na oleji na pánvi.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-dvou-barev-na-plzenskem-vosouchu [On-line 10.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář