- 500 g masa (kuřecí prsa a krůtí stehenní plátek v poměru 1 : 1)
- 1 velká cibule
- hrst burských oříšků
- 4 stroužky česneku
- škrobová moučka (Solamyl)
- 3 dl hovězího vývaru
- sójová omáčka, případně ústřicová
- worcester
- chilli omáčka
- 1 červená paprika
- ½ lžičky čerstvého zázvoru
- olej
Den předem naložíme maso nakrájené na nudličky do škrobu a necháme v lednici. Na pánvi wok rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na půlkolečka. Perforovanou lžící vyjmeme a necháme na talířku. Dále opečeme na plátky pokrájený česnek a rovněž vyjmeme. Pozor, nesmí se připálit, jinak je hořký! Nakonec jemně opečeme buráky a taktéž vyjmeme. Přidáme olej a začneme smažit maso. Na konci restování přidáme papriku nakrájenou na menší plátky a osolíme. Během smažení si připravíme směs na zahuštění z bujonu, 3 lžiček škrobové moučky, zázvoru, malé lžičky sójové omáčky, worcesteru a chilli omáčky. Krátce povaříme. Nakonec do masa vmícháme suroviny, které jsme si předem orestovali, a případně ochutíme sladkou sójovou či ústřicovou omáčkou. Podáváme s rýží.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-na-cinsky-zpusob [On-line 25.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář