reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maso na čínský způsob s ústřicovou omáčkou

  • 500 g masa (kuřecí prsa a krůtí stehenní plátek v poměru 1 : 1)
  • 1 velká cibule
  • hrst burských oříšků
  • 4 stroužky česneku
  • škrobová moučka (Solamyl)
  • 3 dl hovězího vývaru
  • sójová omáčka, případně ústřicová
  • worcester
  • chilli omáčka
  • 1 červená paprika
  • ½ lžičky čerstvého zázvoru
  • olej

Den předem naložíme maso nakrájené na nudličky do škrobu a necháme v lednici. Na pánvi wok rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na půlkolečka. Perforovanou lžící vyjmeme a necháme na talířku. Dále opečeme na plátky pokrájený česnek a rovněž vyjmeme. Pozor, nesmí se připálit, jinak je hořký! Nakonec jemně opečeme buráky a taktéž vyjmeme. Přidáme olej a začneme smažit maso. Na konci restování přidáme papriku nakrájenou na menší plátky a osolíme. Během smažení si připravíme směs na zahuštění z bujonu, 3 lžiček škrobové moučky, zázvoru, malé lžičky sójové omáčky, worcesteru a chilli omáčky. Krátce povaříme. Nakonec do masa vmícháme suroviny, které jsme si předem orestovali, a případně ochutíme sladkou sójovou či ústřicovou omáčkou. Podáváme s rýží.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maso-na-cinsky-zpusob [On-line 25.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.