reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maso plněné meruňkami

  • 1kg vepřové pečeně bez kosti
  • 150g sušených meruněk
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžíce másla
  • 300 ml vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce octa balzamicko
  • 2 lžíce medu
  • lžíce škrobové moučky
  • sůl
  • pepř

Vepřové maso omyjeme, osušíme a ze strany v něm nařízneme kapsu. Osolíme a opepříme. Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Smícháme meruňky, cibuli a ocet. Směsí naplníme kapsu z masa a otvor sepneme párátky. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). V pekáči rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Při pečení přeléváme vínem a vývarem. Po padesáti minutách přilijeme zbývající vývar i víno, přimícháme ocet balzamico rozmíchaný s medem a maso dopečeme. Pečeni vyjmeme a uchováme horkou. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, vypečenou šťávou ji zahustíme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou upravíme na talíře.

1 comment to Maso plněné meruňkami

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.