- 6 kuřecích paliček
- 400 g vepřové krkovice
- 400 g hovězí svíčkové (možno použít jakékoli maso)
- steakové koření
plněné brambory
- 6 velkých brambor
- sýr žervé
- 6 plátků slaniny
salát
- listový salát
- 1 mrkev
- 4 rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka,
- zakysaná smetana
- sůl
- olivový olej
- vinný ocet
- bylinky
Do kuřecích paliček 3x řízneme a maso nakrájíme na velké kusy (z každé paličky 6 plátků).
Vše okořeníme steakovým nebo grilovacím kořením. Poté napíchneme na jehlu.
Maso grilujeme (nebo upečeme na pánvi) a ke konci potřeme připraveným bylinkovým máslem.
Brambory pořádně očistíme a uvaříme ve slupce (nebo upečeme v troubě). Necháme vychladit. Poté brambory seřízneme a vydlabeme v každé dutinku.
Co jsme z brambor vydlabali, smícháme se sýrem, ochutíme solí, pepřem a vrátíme do brambory. Ozdobíme slaninou a dáme zapéct do trouby.
Pro zpestření podáváme studené dresinky ap. Hodí se například tatarská omáčka, kečup, pikantní omáčky, brusinkový křen…
Salát připravíme z pokrájené zeleniny a nastrouhané mrkve. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, sůl, olivový olej, ocet, bylinky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masova-jehla-plnena-brambora
Poslední tip, trik či komentář