reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masová jehla, plněná brambora a salát

  • 6 kuřecích paliček
  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězí svíčkové (možno použít jakékoli maso)
  • steakové koření

plněné brambory

  • 6 velkých brambor
  • sýr žervé
  • 6 plátků slaniny

salát

  • listový salát
  • 1 mrkev
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 okurka,
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • bylinky

Do kuřecích paliček 3x řízneme a maso nakrájíme na velké kusy (z každé paličky 6 plátků).

Vše okořeníme steakovým nebo grilovacím kořením. Poté napíchneme na jehlu.

Maso grilujeme (nebo upečeme na pánvi) a ke konci potřeme připraveným bylinkovým máslem.

Brambory pořádně očistíme a uvaříme ve slupce (nebo upečeme v troubě). Necháme vychladit. Poté brambory seřízneme a vydlabeme v každé dutinku.

Co jsme z brambor vydlabali, smícháme se sýrem, ochutíme solí, pepřem a vrátíme do brambory. Ozdobíme slaninou a dáme zapéct do trouby.

Pro zpestření podáváme studené dresinky ap. Hodí se například tatarská omáčka, kečup, pikantní omáčky, brusinkový křen…

Salát připravíme z pokrájené zeleniny a nastrouhané mrkve. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, sůl, olivový olej, ocet, bylinky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masova-jehla-plnena-brambora

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.