1–2 porce
- 100 g hovězí svíčkové
- 100 g vepřové panenky
- 100 g kuřecích prsou
- snítka čerstvého tymiánu
- drcený barevný pepř
- sůl
- olivový olej
zeleninové ratatouille
- olivový olej
- 50 g lilku
- 50 g cukety
- 50 g červené papriky
- 50 g žluté papriky
- 50 g červené cibule
- 20 g česneku
- 50 g žampionů
- 100 g drcených rajčat
- mletý pepř
- sůl
- čerstvý tymián
- střik bílého vína
Maso naklepeme na tenké plátky a okořeníme, naskládáme na sebe a zarolujeme do rolády.
Roládu překrojíme na 3–4 kusy (šneky) a napíchneme na jehlu.
Pečeme na tálu s trochou olivového oleje po obou stranách dozlatova a dopékáme na grilu.
Zeleninu nakrájíme a lehce osmahneme doměkka na olivovém oleji, ke konci ochutíme kořením a zastříkneme bílým vínem.
zámecké brambory
- 8 zámeckých brambor
- olivový olej
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a orestujeme na olivovém oleji, podle chuti osolíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=721
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=721
Poslední tip, trik či komentář