- 1 kg hovězích plátků
- 500 g mletého hovězího
- 1 hlávkový salát
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 2 ks červené cibule
- 100 g zakysané smetany
- tvrdý sýr
- 2 lžíce sójové omáčky
- 50 g hořčice
- chilli
- červená paprika (mletá)
- sůl, pepř
- nakládaný zelený pepř
- 1 smetana na vaření
- 1 kg malých brambor
Maso nejprve naložíme v lehce podrceném nakládaném pepři. Před podáváním usmažíme steaky. Vypracujeme těsto z mletého masa, hořčice, chilli, mleté papriky, sójové omáčky, nastrouhaných brambor a jedné jemně nasekané cibule. Z těsta děláme karbanátky, které smažíme po obou stranách.
Steaky prokládáme sýrem, cibulí, karbanátky, paprikou, rajčetem a salátem potřeným zakysanou smetanou. Zalijeme omáčkou ze šťávy z masa smíchanou s trochou smetany. Jako přílohu podáváme smažené půlené neloupané brambory.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kravi-hora [On-line 18.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář