- 1 cibule
- 1 lžíce kaparů
- 500 g mletého libového vepřového masa
- sůl, pepř
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 salátová okurka
- 1 lžíce másla
- 150 g zakysané smetany
- 2 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka a kopr)
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme, přidáme spolu s kapary k mletému masu a vše uhněteme do hladkého těsta. Výrazně okořeníme solí, pepřem a paprikou. Z ochuceného mletého masa vytvarujeme navlhčenýma rukama malé kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky na něm opékáme ze všech stran 6-8 minut. Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi jako prst. Krátce je opečeme na rozehřátém másle, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s bylinkami, rovněž osolíme a opepříme. Plátky okurky narovnáme na mísu, každý plátek zakápneme zakysanou bylinkovou smetanou a na tu posadíme masovou kuličku.
Poslední tip, trik či komentář