reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masové variace, pečené brambory a dva dipy

Kanadské kuře:

  • 20 kuřecích špalíčků
  • 3 stroužky česneku
  • 125 g másla
  • 1 naběračka vývaru

Marináda

  • 1 velká cibule
  • 0,5 šálku kečupu
  • 0,5 šálku vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • špetička chilli koření

Kuře osolíme a potřeme utřeným česnekem. V pekáčku rozpustíme máslo a kuře na něm 20 minut pečeme při 200 stupních pod poklopem nebo alobalem.

Po 20 minutách zalijeme omáčkou, kterou jsme smíchali z výše popsaných ingrediencí a na mírném ohni 10 minut povařili. Kuře dopečeme odkryté při 180 stupních.

Podáváme s:

Bylinkový dip

  • 1 kysaná smetana
  • čerstvé bylinky a sůl dle chuti
  • 1 stroužek česneku

Žampionový dip

  • 250 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených žampionů
  • 1 cibule
  • 1 smetana
  • 1 smetana ke šlehání
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka mletého pepře
  • 0,5 lžičky sušených provensálských bylin

Na oleji nebo másle zpěníme jemně pokrájenou cibulku a přidáme žampiony. Lehce orestujeme a necháme zhruba 10 minut podusit. Podlijeme smetanou a šlehačkou, přidáme koření a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-variace-pecene-brambory-dva-dipy [On-line 24.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.