Kanadské kuře:
- 20 kuřecích špalíčků
- 3 stroužky česneku
- 125 g másla
- 1 naběračka vývaru
Marináda
- 1 velká cibule
- 0,5 šálku kečupu
- 0,5 šálku vody
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce octa
- 1 lžička soli
- špetička chilli koření
Kuře osolíme a potřeme utřeným česnekem. V pekáčku rozpustíme máslo a kuře na něm 20 minut pečeme při 200 stupních pod poklopem nebo alobalem.
Po 20 minutách zalijeme omáčkou, kterou jsme smíchali z výše popsaných ingrediencí a na mírném ohni 10 minut povařili. Kuře dopečeme odkryté při 180 stupních.
Podáváme s:
Bylinkový dip
- 1 kysaná smetana
- čerstvé bylinky a sůl dle chuti
- 1 stroužek česneku
Žampionový dip
- 250 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených žampionů
- 1 cibule
- 1 smetana
- 1 smetana ke šlehání
- 0,5 lžičky soli
- špetka mletého pepře
- 0,5 lžičky sušených provensálských bylin
Na oleji nebo másle zpěníme jemně pokrájenou cibulku a přidáme žampiony. Lehce orestujeme a necháme zhruba 10 minut podusit. Podlijeme smetanou a šlehačkou, přidáme koření a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-variace-pecene-brambory-dva-dipy [On-line 24.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář