reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí

Ingredience

  • vepřová krkovička 2 kg
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • hladká mouka 1 lžička
  • sůl 1 dávka
  • kmín 1 dávka

na bramborové špalíčky:

  • studené uvařené brambory 600 g
  • vejce 1 kus
  • hrubá krupice 60 g
  • na zelí:
  • kysané zelí 1 kg
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • sádlo 1 lžíce

1. Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme. Upečeme do zlatova.

2. Uvařené, oloupané a vystydlé brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto vyválíme na „hady“ a z nich nasekáme špalíčky. Ty zaváříme do vřící vody, zamícháme ode dna a po vyplutí na hladinu je hotovo. Knedlíčky vyjmeme a promastíme s omastkem z pečeně.

3. Kysané zelí propláchneme a dáme vařit. Mezitím si v kastrolu osmažíme pokrájenou cibuli a uděláme si jíšku ze sádla a mouky. Nakonec vmícháme uvařené scezené zelí, ještě necháme opatrně orestovat a dochutíme – např. octem, cukrem, solí apod.

Zdroj: Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masove-vypecky-bramborove-spalicky-zeli [On-line 07.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.