- plátky krkovice
cibule
anglická slanina
česnek
vejce
mini párky
olej
chilli
sůl
pepř
Silnější plátky krkovičky naklepeme, svážeme provázkem do kolečka, okořeníme pepřem, případně chilli a potřeme drceným česnekem. Naskládáme na plech vyložený dvojnásobně dlouhým pečícím papírem s trochou oleje a osolíme. Na maso přidáme plátky cibule a kousky slaniny, zakryjeme druhou půlkou pečícího papíru a okraje spojíme sešívačkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů hodinu až hodinu a půl, podáváme ozdobené volským okem a opečeným párečkem nakrájeným na ježka, a pokud masový dortík doplníme ještě dušeným listovým špenátem a pečenými bramborami, bude se na talíři vyjímat naprosto dokonale.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/215-masovy-dortik/
Poslední tip, trik či komentář