reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bezé roláda

(cca 2 ks)
na plát:

  • 90 g hladké mouky
    90 g kokosu
    320 g bílků
    200 g cukru krystal
    1/4 sáčku kypřícího prášku
    1/4 sáčku vanilkového cukru
    cukr moučka na posypání

na krém:

  • 225 ml mléka
    35 g pudinkového prášku
    75 g cukru krystal
    250 g másla
    instantní káva dle chuti

na ozdobení:

  • čokoláda
    ořechy
    kokos

Nejdříve si připravíme těsto na pláty. Směs mouky, kokosu a kypřicího prášku opatrně smícháme s bílky, které jsme vyšlehali s krystalovým a vanilkovým cukrem. Vzniklé těsto naneseme v tenké vrstvě na pečicí papír, zasypeme moučkovým cukrem a dáme do trouby na 200 stupňů na 5 – 10 minut, dokud lehce nezezlátne. Hotové pláty necháme vychladit a mezitím si připravíme krém:
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a tuto zálivku za stálého míchání zavaříme do zbytku vroucího mléka s cukrem. Základ na krém necháme vychladnout a poté do něj vmícháme máslo a dochutíme instantní kávou, rozmíchanou v troše vody. Hotovým krémem potřeme bezé pláty a stočíme z nich pevné rolády, které necháme v chladu nejlépe do druhého dne. Ztuhlé rolády potáhneme zbytkem krému nebo čokoládou a posypeme kokosem či oříšky.
Vladimír ale podle Lukášova přání pomocí sladké modelovací hmoty, zbytků plátu, případně jiného korpusu vytvořil z bezé rolády růžové prasátko.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/212-beze-rolada/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.