- hovězí (přední) 200 g
- vepřové kosti 200 g
- kuřecí skelet 1 kusu
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- celer 0.5 kusu
- zelená cibulka (nebo pórek) 1 kus
- libeček 3 snítky
- zeleninový bujon 2 kostky
- petrželová nať 1 kus
- celerová nať 1 kus
Knedlíčky
- kuřecí játra 250 g
- žloutek 1 kusu
- strouhanka 1 dávka
- cibulka 1 kusu
- máslo 1 oříšek
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Všechny ingredience na polévku vaříme asi hodinu a půl přibližně ve čtyřech litrech vody. Polévku přecedíme a vrátíme do ní jen nakrájenou kořenovou zeleninu. Domácí nudle uvaříme zvlášť a podáváme je na talíři, který zalijeme vývarem.
Na játrové knedlíčky zesklovatíme na másle cibulku a necháme ji vychladnout. Rozmixujeme játra, přidáme žloutek, cibulku, strouhanku dle potřeby, pepř, sůl a těsto necháme odstát. Knedlíčky zavaříme přes síto na halušky. Do hotové polévky můžeme přidat hrášek, přizdobit vývar zelenou petrželkou, pórkem, pažitkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovy-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky [On-line 27.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář