reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

  • hovězí (přední) 200 g
  • vepřové kosti 200 g
  • kuřecí skelet 1 kusu
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • celer 0.5 kusu
  • zelená cibulka (nebo pórek) 1 kus
  • libeček 3 snítky
  • zeleninový bujon 2 kostky
  • petrželová nať 1 kus
  • celerová nať 1 kus

Knedlíčky

  • kuřecí játra 250 g
  • žloutek 1 kusu
  • strouhanka 1 dávka
  • cibulka 1 kusu
  • máslo 1 oříšek
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka

Všechny ingredience na polévku vaříme asi hodinu a půl přibližně ve čtyřech litrech vody. Polévku přecedíme a vrátíme do ní jen nakrájenou kořenovou zeleninu. Domácí nudle uvaříme zvlášť a podáváme je na talíři, který zalijeme vývarem.

Na játrové knedlíčky zesklovatíme na másle cibulku a necháme ji vychladnout. Rozmixujeme játra, přidáme žloutek, cibulku, strouhanku dle potřeby, pepř, sůl a těsto necháme odstát. Knedlíčky zavaříme přes síto na halušky. Do hotové polévky můžeme přidat hrášek, přizdobit vývar zelenou petrželkou, pórkem, pažitkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovy-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky [On-line 27.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.