- asi 1,5 l vody
- 2 kuřecí skelety
- 1 hovězí oháňka nebo křížová kost
- 2 mrkve
- 2 petržele i s natí
- 1 cibule
- 8 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 hřebíčky
- libeček
Knedlíčky:
- 500 g kuřecích jater
- petržel
- strouhanka
- 2 vejce
- 5 stroužků česneku
- sůl
Do vody si dáme vařit skelety a oháňku, přidáme koření, celou oloupanou cibuli a nať z petržele a vaříme 1,5 až 2 hodiny. Poté scedíme do jiného hrnce a vývar zředíme podle chuti. Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi hodinu. Na posledních 10 minut přidáme knedlíčky.
Knedlíčky
Naškrábeme játra, přidáme ostatní ingredience a tvoříme knedlíčky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovy-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky
Poslední tip, trik či komentář