Těsto
- 450g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 g cukru krystal
- 50 g Hery
- 2 lžíce medu
- 5 lžic mléka
- 1 lžíce sody
Krém 1
- 1 konzerva Salka svařená na karamel
- 1 máslo
- hrst ořechů (nahrubo nastrouhaných)
Krém 2
- 250 ml zakysané smetany
Všechny tekutiny povaříme 2 až 3 minuty. Potom je necháme chvilku zchladnout a přidáme asi 450 g hladké mouky a vejce. Těsto se nemá lepit.
Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý vyválíme do tenka. Korpusy pečeme na pečicím papíře asi 5 až 8 minut při 170° C. Pak je střídavě potřeme vymíchanými krémy (nahoře zakysanou smetanou) a posypeme nastrouhanými odřezky z korpusů a ořechy.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medovnik-s-ledovou-kavou [On-line 15.11.2011]
medovník