reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medovo-rumové perníčky

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1−2 lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžičky mletého perníkové koření (skořice, hřebíček, nové koření, badyán, anýz, pepř, kardamom)
  • 2 velká vejce
  • 65 g másla
  • 100 g medu
  • 1 dl rumu
  • 1 vejce na potření

Mouku, cukr i kakao prosejeme, smícháme se sodou a kořením.

Přidáme vejce, změklé máslo, med, rum a zpracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme mikrotenovým sáčkem a při pokojové teplotě necháme 24 hodin odležet.

Druhý den těsto na pomoučeném vále vyválíme na asi 1cm plát, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary, vkládáme je na plech lehce posypaný moukou a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C 7−10 minut.

Perníčky ihned po vyjmutí z trouby potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé je zdobíme.

Zdroj: Medovo-rumové perníčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1279-medovo-rumove-pernicky/ [On-line 29.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.