reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mělnický jahodový páj

12 porcí – do formy o průměru 30 cm

linecké těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru

krém

  • ½ l mléka
  • 120 g cukru
  • 75 g vanilkového pudinkového prášku
  • 350 g 33 % vyšlehané šlehačky

750 g očištěných jahod

Z mouky, másla změklého při pokojové teplotě a moučkového cukru vypracujeme hladké těsto. Dvacet minut ho necháme v lednici odležet.

Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 5 mm silný plát, který přeneseme do koláčové formy a pečeme při 160 °C 20 minut.

Zchladlé těsto vyklopíme, přes formu natáhneme folii a korpus do formy vrátíme a plníme krémem.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustou hmotu a šleháme do zchladnutí.

Poté ručně vmícháme ušlehanou šlehačku, až je krém pěkně hladký. Krém plníme na korpus a poklademe půlkami jahod. Zalijeme želatinou a necháme zchladnout.

želatina
Roztok na želatinu podle návodu výrobce v poměru cca 80 % vody + 20 % jahodového sirupu.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-18.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=720

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.