reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Meloun se šunkou prosciutto, francouzská bageta

  • žlutý meloun 1 kus
  • kvalitní sušené šunky 150 g
  • rucola 1 balení

Francouzská bageta

  • podmáslí 300 ml
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • hladká mouka 500 g
  • sušené droždí 1 lžička

Meloun rozkrojíme napůl a lžící odstraníme pecky. Poté poloviny rozdělíme dále na plátky a z každého odstraníme kůru. Meloun poklademe šunkou a dáme vychladit do ledničky. Podáváme s bagetou.

Uhněteme těsto na bagety a necháme je vykynout. Pak znovu propracujeme a rozdělíme na pět kousků. Uválíme v mouce – těsto se lepí. Bagety naskládáme na plech s pečícím papírem. Nahoře nařízneme několik šikmých řezů a před pečením pomašlujeme slanou vodou. Pečeme při 180 stupních 25 minut. Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku.

Zdroj: Meloun se šunkou prosciutto, francouzská bageta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/meloun-se-sunkou-prosciutto [On-line 8.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.