Na 4 skleničky (po 250 ml) si připravíme:
- 1 kg vodního melounu
- 500 g cukru
- 1 sáček želírovacího prášku
- šťávu ze 6 citronů
Meloun rozpůlíme, nakrájíme na plátky a odkrojíme z něj kůru. Melounovou dužinu zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.
Melounové kostičky dobře promícháme s želírovacím práškem, vložíme je do hrnce, zalijeme citrónovou šťávou a přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile hmota vře, přisypáváme opatrně cukr a dobře promícháváme.
Melounovou směs za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme.
Ještě horkou marmeládou naplníme sklenice, pevně je uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Pak necháme marmeládu vychladnout.
Poslední tip, trik či komentář