reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Měšce z králičích stehen plněné kořenovou zeleninou s tymiánovým bramborovým pyré

6 porcí

  • 6 zadních králičích stehen bez kosti
  • 100 g špeku
  • 2 mrkve
  • ¼ menšího celeru
  • 1 velká kořenová petržel
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 50 ml bílého vína
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • drcené nové koření a pepř
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • bílé víno a voda na podlití

Špek a zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Na špeku opečeme zeleninu, vlijeme rajčatové pyré a zastříkneme vínem, ochutíme nasekanými bylinkami a drceným kořením, vložíme bobkové listy a dusíme, až vydusíme přebytečnou tekutinu a směs je hustá. Osolíme. Králičí stehna rozklepeme (nejlépe přes potravinářskou folii), osolíme a poklademe zeleninovou směsí, svážeme nebo spíchneme špejlí či jehlami, navršíme do pekáče na králičí kosti, podlijeme vodou a vínem. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 15 minut. Poté při 150°C ještě hodinu dopékáme doměkka a dozlatova. Podáváme s bramborovým pyré (viz níže).

Bramborové pyré

  • 600 g oloupaných brambor
  • voda na uvaření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • snítka tymiánu
  • sůl

Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme či vyšleháme dohladka, vmícháme horkou smetanu a drhnutý tymián.

Zdroj: Měšce z králičích stehen plněné kořenovou zeleninou s tymiánovým bramborovým pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1789-mesce-z-kralicich-stehen-plnene-korenovou-zeleninou-s-tymianovym-bramborovym-pyre/  [On-line 25.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.