reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svěží jarní salát s bylinkami a zastřeným vejcem

4 porce

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 kedlubna
  • 1 puk čekanky
  • 1 puk červené čekanky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 grepy

Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do studené vody. Krásně zkřehnou. Kedlubnu, obě čekanky a řapíkatý celer (ten můžeme předem oloupat, ale nemusíme) nakrájíme na tenké plátky. Z okrájených grepů vykrájíme segmenty dužiny, ze skeletu vymačkáme šťávu do dresinku.

Dresink

  • 20 ml olivového oleje
  • 20 g medu
  • šťáva z grepů
  • 10 ml vinného octa
  • sůl

Z oleje, medu, grepové šťávy, vinného octa a soli vymícháme chutný dresink, do nějž zamícháme nakrájenou zeleninu.

Na podávání

  • 4 zastřená vejce
  • řeřicha
  • mletý pepř

Salát podáváme se zastřeným vejcem, sypeme řeřichou a mletým pepřem.

Zdroj: Svěží jarní salát s bylinkami a zastřeným vejcem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1788-svezi-jarni-salat-s-bylinkami-a-zastrenym-vejcem/  [On-line 25.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.